dijous, 18 de gener del 2007

tom waits

Que tenen en comú : neil young, bob dylan, nick cave o leonard cohen !?, per escollir-ne uns quants a l'atzar. Básicament, que sense tindre una gran veu, ni un estil de música "classificat" són d'aquells músics que creen cançons imborrables pel pas del temps i unes lletres úniques per la materia que tracten.

I a tots aquests no hi hem d'oblidar d'incloure-hi un dels grans mestres TOM WAITS, del que estem d'enhorabona ja que recentment acaba de publicar el seu últim disc. Bé més que un, es com s'hi n'hagués fet tres, ja que a pesar que es titula "Orphans", es composa de tres "Brawlers", "Bawlers" i "Bastards" i cada un d'ells esta englobat en una temática més o menys.

"Brawlers" és la part rockera i heavy, "Bawlers", després de la tempesta arriva la calma, i per a mi es el millor dels tres, cada cancó es brutal, a mi m'encanta "long way home", (Norah Jones en fa una versió al seu ultim disc). "Bastards" es la part més experimental.

És dels pocs artistats que et motiva comprar el cd per a tindre el magnific llibret amb les seves lletres, histories i llegirles i re-llegirles un i altre cop. A més en aquest últim cal dir que l'edició en cd si ha lluit i de sobres.

Encara no he trobat cap video de l'últim disc pero aquest es un bon exemple de com sona.



Tom Waits - God's away on business

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es genial Tom Waits, no decepciona nunca. Lo de comprar el cd, por ahora no, que la cuesta de enero está siendo muuuuuy dura.

boyaman ha dit...

porque será que a todos la cuesta de enero se nos hace tan pesada y dura?

sirenita, me acabo de pasar por tu blog, de verdad que ha nevado donde vives!? que chulo! imagino que debe ser en mataró!?