dimecres, 13 de juny del 2007

mary jane

Desde petit que he llegit els comics de spiderman (o spider-man pels puristes!?), i crec que per sort vaig enganxar els seus millors moments, la saga de veneno, (quan es torna negre), o els dibuixos de Todd McFarlane entre altres.
pero les ultimes aventures, entre clons, resureccions de pares, i altres m'han fet abandonar la seva lectura, ja fa uns quants anys.

Les pelicules!?.. bé la veritat es que prometien i visualment estan molt ben fetes, pero entre l'actor principal, el maguire, el disseny del "pijama" i que el guió es molt fluix, ja ni he vist la tercera part, de la que he llegit que les aparicions dels dolents, es com un pase de models sense to ni só....
Fa poc es va presentar una estatueta de les moltes que ja existeixen en el mercat, es la que adjunto, i bé als EEUU, s'ha montat una de ben gran per part de les lectores i grups feministes que denuncien la imatge matxista que s'intenta donar.Un munt de blogs ja s'han adherit a la protesta, i com no diaris com ‘New York Times’ i importants cadenas de televisió.es poden llegir comentaris tals com :
"No existeixen paraules per a describir lo asquerosa que es".
"¿Com es que Marvel ha permés aquesta rídicula humiliació?".
"Es una má de insultants estereotips".

Sempre l'he vist com un personatje que es passa tot el dia amunt i avall, que arriva a casa, quan hi és, destrossat de les lluites amb els seus enemics, i moltes vegades surt amb el "pijama" sense rentar de dies o setmanes!.a vegades no es cuida molt bé la seva imatge i etc etc etc...
Com diu Adam Hughes, el diseñador de la estatueta, “Mary Jane no está rentant la roba, senzillament va descubrir la cistella de la roba bruta de'n Peter”.

Pero el més important, i resumint... no crec que n'hi hagi per tant oi?
Simplement a vegades crec que la gent ha de criticar-ho tot per criticar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo siempre fuí más de Superman, de Wonder Woman, hasta del bueno de Superlopez o la familia Zapatilla al frente de Bruguera que de Spiderman o de Batman que siempre los ví unos superhéroes demasiado oscuros, sobre todo Batman, spiderman es más el vecino del quinto, superhéroe por accidente, creo que por eso nunca me atrajo demasiado. Pero algunos comics sí que les he leído, claro.

En cuanto a las pelis, en esta tercera parte no has perdido nada, es un clon del argumento de la tercera parte su Superman, muchos efectos especiales pero poca chica y menos limoná.

La polémica de la estatua me parece un poco tontorrona, la verdad. Comprendo que tratan de evitar ejemplos sexistas, pero tampoco es para tanto. Me parece hasta graciosa Mary Jane con sus pantalones apretaditos en esa posición tan esforzada y pizpireta. Pobre lumbago :S
Esto se arregla fabricando otra estatua de Spiderman haciendo algo útil, como la pedicura a la santa.

¡Has cambiado la opción de los comentarios! Así da gusto :D

boyaman ha dit...

y mortadelo y filemon, zipi y zape, garfield (que bueno que es el gato), tintin, asterix (como me reia con los galos!!), lucky luke, spirou, 4 fantasticos, y etc etc etc .. hay tantissiiimos recuerdos de los comics de enano! buuuf!

pues mira spider-man igual me atrajo por lo de superhéroe por accidente, os acordais de esa gran serie de "el gran heroe americano"!???

va mejor esta opción de los comentarios!?? Pues me alegro, y asi ya se queda ala!

Edu Blanch ha dit...

A mi em sembla que la polèmica no té cap mena de sentit. Hi ha gent que s'avorreix molt.

Home, és cert que explota tòpics sexistes, però no n'hi ha per tant. És com els anuncis d'Axe. S'han de prendre a broma. Si és desacralitzessin més les coses en general i hi hagués més sentit de l'humor, estic segur que algunes actituds de veritat masclistes (i menyspreables) tindrien molta menys raó de ser.

Au;

boyaman ha dit...

es que tot el que vingui de yakilandia, que te'n pots esperar eh?!
segur que ja existeix una plataforma anti-maryjane-netejant..

en el fons estic segur que els qui han promogut totes aquestes critiques, se'ls hi refot, i ho fan per a veure com reacciona la gent.

records!