dimecres, 16 de maig del 2007

hellacopters

Fa poc us parlava dels backyard babies, em vaig oblidar de comentar que era un grup suec, que juntament amb els hellacopters, gairebé grups germans, van trencar les fronteres del seu pais alliberant tota una legió d'altres grups, entre els que ja hi destacava entre d'altres turbonegro.
Mentre els backyard babies sonen a hard-punk-rock, per a definir-ho d'alguna manera, els hellacopters son rock'n'roll en el seu estat més pur, els seus primers discs son totalment poderosos, i a pesar que curiosament també s'han "calmat" una mica en els darrers discs, fan molt bona musica.


Per a mi un dels millors es el titulat "high visibility" on mostren el repertori més variat i les melodies son d'aquelles que se't queden a la memoria, a part de ser el millor moment de tots els seus components ja que cada un d'ells destaca notablament en cada un dels temes.

En un dels seus primers discs "payin' the dues" encara hi havia l'actual guitarrista dels backyard "Dregen" i realment es nota el seu só!, cru i directe.

Existeix un interesant DVD, “Goodnight Cleveland”, de la seva gira americana del 2002, on es veuen perfectament com es viu desde primera persona una gira d'un grup "petit", amb tots els seus promebles i alegries, curioses les seves sesions a la radio, i fotografiques promocionals, i més divertit els fans que passen a saldurar-los , sobretot uns americans que juraven haver estat al seu pais i haver pujat les seves increibles muntanyes, els alps!!!! jajaja!..

video toys and flavors





video no song unheard



3 comentaris:

Anònim ha dit...

A mí suenan muy, muy parecidos a los backyard babies, no en vano comparten al batería, ¿no?.

Qué propuestas tan interesantes están surgiendo del vieja Europa. USA está competamente out, sólo exporta el cansino hip hop.

Anònim ha dit...

A mí suenan muy, muy parecidos a los backyard babies, no en vano comparten al batería, ¿no?.

Qué propuestas tan interesantes están surgiendo del vieja Europa. USA está competamente out, sólo exporta el cansino hip hop.

boyaman ha dit...

bueno.. los primeros discos de los dos grupos, igual si que son parecidos, un sonido sucio, rudo, y muy punkarra. despues se han separado bastante.
lo del bateria no me suena, que yo sepa Dregen se inició en los hellacopters y luego se pasó a los backyard, es el segundo guitarra.

USA!? hombre, aparte del hip-hop, igual te olvidas de beyoncé, britney, thalia.... etc etc.. ehem! ehem!..